Puls tržišta

18.01.2017.

Posljedni rezultati DEER istraživanja: Porast indeksa prometa se nastavio i u četvrtom kvartalu 2016. godine

Analizom podataka za posljednji kvartal 2016., rast indeksa prometa trgovačkih centara iznosio je 8.6 %, a u Prosincu je zabilježen porast od 9.5 %.

Zadnji kvartal godine je definitvno najplodonosniji dio godine za trgovačke centre. Tako se u četvrtom kvartalu 2016. godine ostvario prosječni porast prometa od 8,63 % u odnosu na isti kvartal prošle godine. Kad govorimo o vrsti trgovačkih centara, naročito značajan porast su ostvarili Retail Parkovi i Hibridni projekti koji čak bilježe i dvoznamenkstu brojku od 10,02 % rasta prometa uspoređujući je sa 2015. godinom.

Izuzetan porast prometa bilježe sve važne kategorije a posebno se ističe sektor gastronomije koji je ostvario porast prometa od 10,60 % u četvrtom kvartalu, s tim da je u listopadu ostvaren najveći porast u vrijednosti od 14,05%. Listopad je također bio izuzetan i za kategoriju odjeće kada je ostvaren najveći porast u četvrtom kvartalu od 11,23 %. Prosinac je svakako značajan mjesec za retail industriju a što dokazuju i rezultati porasta prometa, a tu su se naročito istaknuli modni dodatci koji bilježe porast prometa od 26 % u odnosu na prosinac 2015. Prema istraživnju HGK, građani Hrvatske su u Prosincu potrošili preko 12 mlrd kn a što je pola milijarde više nego lani te 4 % porasta u odnosu na prošlu godinu a što ukazuje na značajan oporavak tržišta.

Pročitajte više:

Započnite budućnost sada i obratite nam se sa povjerenjem.Zahvaljujemo se što se nas kontaktirali.

Vaša poruka će uskoro bii obrađena te možete očekivati odgovor putem maila ili telefonskog poziv.

Srdačan pozdrav.
DEER tim podrške