Puls tržišta

22.12.2016.

Pozitivno RICS izvješće za Hrvatsku, za treći kvartal 2016

Izgledi za hrvatsko maloprodajno tržište su i dalje pozitivni, a očekuje se da će poduprto pozitivnim trendovima u ukupnom gospodarstvu zemlje i dalje rasti.

Prema najnovijim istraživanjima RICS monitora za komercijalne nekretnine, tržite retail nekretnina bilježi dobre rezultate na strani investitora i zakupnika.

Tržište zakupa

– Prema RICS Monitoru komercijalnih nekretnina za treći kvartal 2016., bilježi se porast potražnje za zakupom.
– Raspoloživost zakupa je ostala nepromijenjena u retail segmentu dok su se vrijednosti ponuđenih paketa od strane zakupodavca promijenile u manjem obimu.
– Očekuje se skromni porast najamnina u maloprodajnom sektoru u idućih dvanaest mjeseci.
– Sentiment Indeks zakupa za retail tržište zabilježio je rezultat od +20.

Tržište investicija

– Tijekom trećeg kvartala se u sektoru maloprodaje naglo povećala potražnja investitora. Ovaj trend također je zabilježen u upitima stranih investitora za ulaganjem u ovaj sektor.
– Ponuda nekretnina koje su pogodne za ulaganja i dalje raste skromno kao što je zabilježeno i u prethodnim kvartalima ove godine.
– Projekcije vrijednosti kapitala sada su postale blago negativne na razini dobiti po dionici, a očekivanja su jednaka na cijelom području primarne trgovačke zone. Istovremeno, očekuje se smanjenje vrijednosti na čitavom području sekundarnih lokacija.
– Unatoč navedenom, većina ispitanika (70%) smatra da se tržište nalazi u ranoj fazi uspona, iako ostatak misli da su okolnosti u skladu sa dnom ciklusa.

Pročitajte više:

Započnite budućnost sada i obratite nam se sa povjerenjem.Zahvaljujemo se što se nas kontaktirali.

Vaša poruka će uskoro bii obrađena te možete očekivati odgovor putem maila ili telefonskog poziv.

Srdačan pozdrav.
DEER tim podrške